Weboldalt szeretnék, mire lesz szükségem?

Gondolkoztál rajta, hogy vállalkozásodnak jól jönne egy weblap, de nem tudod hogyan vágj bele? Olvass tovább és megmutatom neked, első körben mire lesz szükséged, hogy el tudj indulni.

Domain név

Ha már megfogalmazódott benned, hogy szeretnél egy weblapot, akkor első lépésként egy domain nevet kell választanod. Milyen a jó domain? Nézzük a három alapelvet: legyen könnyen megjegyezhető, figyelemfelkeltő és legyen kapcsolatban a cím az oldal tartalmával. Ha sikerült megtalálnod a tökéletes domain nevet, akkor jöhet a megvásárlása. Ha feltételezhetően magyar nyelvű tartalom lesz rajta, akkor megfelelő a .hu-s végződés, viszont a .com-os domain nagyobb népszerűségnek örvend és talán szélesebb ügyfélkör megszerzéséhez vezethet a kereső motorok támogatásával.

tárhely

Tárhelyre azért van szükséged, mert lényegében ide kerül feltöltésre a weblapod. Megannyi tárhelyszolgáltató létezik, én a tarhelypark.hu-t választottam, ár-érték arányban jók és domain nevet is tudsz náluk vásárolni. 

Ki készítse a weblapodat?

Amennyiben rengeteg a szabadidőd, kitartó vagy és van némi türelmed leülni tanulni, akkor magad is el tudod készíteni, hiszen a neten már minden információt megtalálsz. Valószínűleg, ez a legköltséghatékonyabb megoldás. Viszont ha se időd, se energiád erre, abban az esetben javasolnám szakember felkeresését. Amennyiben szakemberre bízod a dolgot, szükséged lesz valakire, aki megtervezi a weboldal kinézetét, lehet ő egy grafikus vagy webdesigner. Továbbá szükséged lesz olyasvalakire, aki megvalósítja a design terveket. Szerencsére sokan vagyunk, akik mind a tervezést, mind a kivitelezést egy személyben meg tudjuk csinálni. Bármelyik megoldást választod, mindkettőnek megvan az előnye és hátránya egyaránt.

Szöveges és képi tartalom

Amire még mindenképp szükséged lesz, azok a szöveges és képi tartalmak. Stock fotókban én is tudok neked segíteni. Ha nem szeretnél vagy nem tudsz szöveget írni, akkor érdemes egy szövegírót felkeresni. Érdemes átgondolnod, hogy mi a célja a weboldaladnak, milyen oldalakat és menüt szeretnél. Ha blogot is szeretnél írni, akkor oda bővebb tartalom fog kelleni.

Törvényileg előrt kötelező tartalmi elemek

  • Impresszum
  • Adatkezelési tájékoztató
  • Általános Szerződési Feltételek (ÁSZF-re abban az esetben van szükséged, ha elektronikus úton értékesítesz szolgáltatást vagy terméket, tehát webshopod van például)

További bejegyzések