Hogyan válassz megfelelő betűtípust?

A betűtípusok kiválasztása nem csupán esztétikai kérdés; az olvashatóság, az egyediség és a témához való illeszkedés is meghatározó szempont.

"ÁRVÍZTŰRŐ TÜKÖRGÉPFÚRÓ"​​

Nyugi, nem egy új fajta gépet szeretnék nektek bemutatni. Ez a kis rövid szöveg segít elkerülni, hogya olyan betűtípust válassz, ami nem tartalmazza a magyar ábécé ékezetes karaktereit. ábécében használatos összes ékezetes karaktert. Egy rosszul megválasztott betűtípus tönkretehet egy weboldalt, rontja az olvashatóságát és az összhangot.

9 betűtípus, melyet nyugodtan használhatsz​

A lentebb látható betűtípusokkal biztosan nem lősz mellé, hisz ezek tartalmazzák a magyar ábécé ékezetes betűit. Használd bátran őket!

Betűtípus lelőhelyek​

Mutatok nektek pár oldalt, ahol találok szép betűtípusokat. Ezeken az oldalakon én is szívesen keresgélek:

További bejegyzések

Hogyan válassz megfelelő betűtípust?

A legelső és legfontosabb, hogy teljes mértékben támogassa a saját nyelvünk összes karakterét. A Magyar nyelv esetében ez lényegében az összes ékezetes karaktert jelenti (áéíóöőúüű). Erre a célra tökéletes az “árvíztűrő tükörgépfúró” szöveg, hisz tartalmazza a magyar ábécében használatos összes ékezetes karaktert. Egy rosszul megválasztott betűtípus tönkretehet egy weboldalt, rontja az olvashatóságát és az összhangot.